Update, ora 10:15

Avionul MiG-21 LanceR s-ar fi prăbușit din cauza unor probleme tehnice, iar elicopterul IAR 330-Puma, din cauza condițiilor meteorologice – scrie G4Media, citând surse guvernamentale.

Update, ora 01:45

Pilotul avionului MiG-21 LanceR a fost găsit decedat. Parchetul Militar și Forțele Aeriene au declanșat o anchetă pentru stabilirea cauzei tragediei aviatice din județul Constanța.

Update, ora 23:55

A fost găsit locul în care s-a prăbușit avionul MiG 21 LanceR, dar nu și pilotul, în viață sau nu.

Update, ora 23:40

Printre cei 7 militari morți în urma prăbușirii elicopterului IAR 330-Puma este și un argeșean: locotenentul Sorin Pătrașcu – copilot. În vârstă de 27 de ani, originar din comuna Lunca Corbului, absolvent al Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din Brașov, Sorin Pătrașcu era stabilit în Constanța. Angajat în Armată din anul 2016, cu 500 de ore de zbor la activ, era cel mai tânăr dintre membrii echipajului. Urma să se căsătorească în luna mai a acestui an. Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Update, ora 23:20

Bilanțul persoanelor decedate: 7. Alături de cei cinci membri ai echipajului comunicați inițial, la bord se aflau și doi salvatori pe mare ai Forțelor Navale Române.

Update, ora 22:40

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu: „Astăzi este o zi tristă pentru familia Armatei Române. Cei cinci membri ai echipajului elicopterului IAR 330-Puma aflat în misiune de căutare-salvare pentru aeronava MiG 21 LanceR au fost găsiți decedați în zona localității Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom. Transmit condoleanțe familiilor îndurerate. Dumnezeu să îi odihnească în pace! În continuare se desfășoară misiuni de căutare a pilotului aeronavei MiG 21 LanceR”.

Update, ora 22:10

Ministerul Apărării informează că elicopterul care a decolat în căutarea avionului dispărut s-a prăbușit. Toți cei cinci militari din elicopter au murit. „Membrii echipajului elicopterului IAR 330-Puma aflat în misiune de căutare-salvare pentru aeronava MiG 21 LanceR au fost găsiți decedați în zona localității Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom”, transmite MApN.

Update, ora 22:00

Presa locală scrie că aeronava militară MiG 21 LanceR s-a prăbușit. Încă nu se știe dacă pilotul a reușit sau nu să se catapulteze.

Update, ora 21:45

Și elicopterul care a decolat în căutarea avionului MiG 21 LanceR a dispărut de pe radar.

MApN: „Elicopterul IAR 330-Puma decolat miercuri, 2 martie, în jurul orei 20:21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei MiG 21 LanceR a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar în jurul orei 20:44. Pilotul raportase condiții de vreme nefavorabilă și primise ordin să se întoarcă la bază.

Ultima poziție cunoscută a elicopterului, care avea la bord un echipaj format din cinci militari, este zona localității Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom. Nu se cunoaște starea echipajului sau a aeronavei. Și în acest caz s-au declanșat operațiunile de căutare-salvare.

Nu sunt încă informații certe, la acest moment, nici despre pilotul, nici despre aeronava MiG 21 LanceR”.

Știrea inițială, ora 21:30

O aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene care executa în această seară o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei a pierdut legătura radio cu turnul de control. La ora 20:03, aeronava a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac și Gura Dobrogei. Aeronava decolase de pe Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu” în jurul orei 19:50.

„Nu sunt date, la acest moment, despre starea pilotului și a aeronavei.

Au fost declanșate de urgență operațiunile de căutare-salvare. Un elicopter IAR-330 Puma a decolat de urgență spre zona posibilului impact, iar echipajele de intervenție ale ISU Dobrogea au pornit, de asemenea, spre această zonă.

Vom reveni cu informații suplimentare, de îndată ce vor fi disponibile”, transmite Ministerul Apărării Naționale.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.