Uzina Automobile Dacia de la Mioveni a fabricat modelul Jogger cu numărul 100.000.

Vehiculul care marchează acest jalon important de producție este un exemplar cu motorizare hibridă de 140 CP, în configurație cu șapte locuri și nivel de echipare Extreme. Modelul, de culoare Lichen Kaki, îi este destinat unui client din România.

Prezentat în premieră mondială la Salonul auto de la Munchen în toamna anului 2021, Jogger s-a impus în scurt timp drept cel mai accesibil vehicul de familie cu șapte locuri de pe piață.

Presa de specialitate i-a acordat premii precum „Best Value Car” (acordat în 2022 de publicația britanică Business Car) și „Golden Steering” (atribuit de publicațiile germane Bild am Sonntag și Auto Bild) și trofeul „Mașina anului 2023” (acordat de publicația franceză L’Argus de l’Automobile).

Lider al segmentului C-Break din România încă din primul an de comercializare, Dacia Jogger a fost vândut, până la sfârșitul lunii februarie 2023, în peste 4.200 de exemplare.

Peste 90% din producția modelului este destinată exportului, cu precădere în țările Europei Occidentale. Principalele piețe externe ale modelului Jogger sunt următoarele (situația până în martie anul acesta): Franța (18.501 unități), urmată de Germania (11.351), Italia (7.993), Spania (4.467) și Marea Britanie (3.848 de unități).

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Economie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *