Spitalul Municipal Câmpulung a rămas și fără singurul medic anestezist de care mai dispunea, obligat să intre în izolare din cauza Covid-19. De astăzi, pe o perioadă nedeterminată, la Câmpulung nu mai poate fi făcută nicio intervenție chirurgicală, avertizează primarul Elena Lasconi (USR).

Lasconi spune că nu s-ar fi ajuns la această situație dacă un al doilea anestezist al spitalului nu ar fi fost obligat să se detașeze, din 20 ianuarie, la SJU Pitești, în demersul de salvare a Secției ATI Covid de la Spitalul Mioveni (aici subiectul pe larg).

Primarul Câmpulungului arată cu degetul către prefectul Radu Perianu (PNL) și PSD (Mioveniul are primar de la PSD): „PSD a paralizat activitatea Spitalului Municipal Câmpulung! În încercarea disperată de a salva Spitalul Mioveni, s-au sacrificat două spitale: cel din Curtea de Argeș și cel din Câmpulung.

Începând de astăzi, nu mai putem asigura nicio intervenție chirurgicală, nașteri, nimic care necesită anestezie. Subliniez că Spitalul din Câmpulung este singurul din Argeș în care se asigură nașterile Covid prin Ordin de Ministru.

După ce prefectul a decis – la presiunile PSD – detașarea fără acord a unui anestezist de la Câmpulung, am mai rămas cu un medic cu probleme de sănătate, dispus să vină de acasă pentru urgențe majore. Astăzi a intrat în izolare, iar noi am rămas în aer”.

Elena Lasconi anunță că va sesiza Președinția țării și Ministerul Sănătății și, dacă nici atunci situația de la Spitalul Câmpulung nu va fi rezolvată, se va adresa Curții Europene a Drepturilor Omului: „Fac din nou apel la înțelepciunea Prefectului și CJSU (n.r. – Comitetul Județean pentru Situații de Urgență) Argeș pentru a nu lăsa peste 120.000 de musceleni fără asistență medicală!

O să trimit oficial o adresă către Ministerul Sănătății și Președinție, pentru că mie nu îmi vine să cred că ministrul și președintele știu ce abuzuri sunt în Argeș! Dacă știu și acceptă o asemenea situație, e grav! Nu se mai respectă dreptul la sănătate consfințit de Constituția României. Asta înseamnă că un drept fundamental al omului este încălcat.

Dacă lucrurile rămân cum dictează PSD, o să ajungem la Curtea Europeană a Drepturilor Omului și le voi asigura sprijin tuturor muscelenilor cărora nu li s-au asigurat servicii medicale, inclusiv obținerea de despăgubiri”.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *