Echipa de robotică HighFive Robotics din Pitești a obținut recent un rezultat remarcabil la competiția First Tech Challenge. HighFive Robotics participă anual la această competiție în numele prestigiosului Colegiu „I.C. Brătianu”.

First Tech Challenge, cel mai mare concurs de robotică la nivel mondial dedicat elevilor de liceu, a avut în perioada 17-19 februarie 2023 etapa regională. Desfășurată la Universitatea Politehnica București, competiția a reunit 83 de echipe.

HighFive Robotics din Pitești se numără printre cele 40 de echipe din țară care au obținut calificarea la etapa națională, programată pentru luna viitoare. În urma performanței robotului cu care au concurat, piteștenii s-au clasat pe un remarcabil loc 4.

Mai mult, datorită prestației sale pe întreg parcursul evenimentului (interviuri cu jurați, implicare vizibilă din partea fiecărui membru, comportament „gracious”) și a sezonului în sine, HighFive Robotics a primit din partea juriului „Inspire Award 2nd Place” – locul 2 pentru cel mai important premiu (echipa a excelat la toate categoriile, tehnice și non-tehnice deopotrivă).

Piteștenii de la HighFive Robotics au stârnit admirația tuturor celor prezenți la etapa regională a First Tech Challenge. Au avut și o galerie, care i-a susținut în permanență, în sala de competiții a Politehnicii bucureștene auzindu-se în repetate rânduri îndemnul „Hai, Pitești!”.  Felicitări și mult succes la etapa națională!

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *