Județul Argeș a intrat în scenariul roșu din punct de vedere epidemiologic. Incidența, cumulată în ultimele 14 zile, a cazurilor de infectare cu noul coronavirus a depășit pragul de 3 la mia de locuitori.

În ultimele 24 de ore rata de infectare a crescut în Argeș de la 2,90 la 3,32 de cazuri la 1.000 de locuitori, a informat cu puțin timp în urmă Direcția de Sănătate Publică (DSP).

Potrivit sursei citate, în ultimele 24 de ore au fost confirmate 399 de noi persoane infectate (ieri 271), la un număr de 1.100 de teste rapide (antigen) și 233 de teste RT-PCR efectuate în spitalele publice.

În spitale sunt internați 251 de pacienți cu COVID-19 (ieri 238). La Anestezie Terapie Intensivă sunt 15 persoane (ieri 16). Tot în ultimele 24 de ore, un pacient infectat cu SARS-CoV-2 a murit.

Reamintim că în prezent 22 de localități din Argeș, printre care municipiile Pitești și Câmpulung și orașele Mioveni, Ștefănești și Topoloveni, sunt în scenariul roșu. Comuna Oarja este localitatea argeșeană cu cea mai mare incidență (aici subiectul pe larg).

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.