Update, ora 14:15

Din păcate, medicul Nicușor Brănescu a decedat la Spitalul Universitar. Colegiul Medicilor din România transmite: „Cu inimile îndurerate, transmitem cele mai profunde condoleanțe pentru pierderea Dr. Nicușor Brănescu. Suntem profund marcați de această veste tristă și ne unim în durerea familiei și a apropiaților în aceste momente de tristețe și grea încercare.

Cuvintele pot părea neputincioase în fața unei pierderi atât de mari. Dr. Nicușor Brănescu a fost o persoană extraordinară, dedicată profesiei medicale și iubită de pacienți și colegi deopotrivă. Contribuția și eforturile sale în comunitatea medicală vor rămâne întotdeauna vii în amintirea noastră.

În calitate de medic a fost o sursă de inspirație pentru mulți, salvând vieți și aducând alinare celor aflați în suferință. Pasiunea, compasiunea și devotamentul său pentru sănătatea și bunăstarea pacienților vor rămâne o amintire puternică și o moștenire valoroasă.

În aceste momente de tristețe, nu putem să nu reamintim impactul pe care activitatea zilnică îl are asupra fiecăruia dintre noi. Suntem suprasolicitați, hărțuiți și, de prea multe ori, fără apărare. Rezultatul: stres și epuizare, o boală cu afectarea stării de sănătate fizice și mentale, și medici care recurg la gesturi fără speranță. Astăzi îi aducem un ultim omagiu Dr. Nicușor Brănescu. Acum nici o săptămână am suferit pierderea colegei noastre din Iași Dr. Carmina Schaas, care a decedat în timpul gărzii. Și nu sunt singurele situații. Sunt atât de mulți cei pe care i-am pierdut.

Profesia noastră este una nobilă, care ne permite să avem un impact semnificativ în viețile pacienților noștri și în societate. Cu toate acestea, responsabilitățile noastre crescute, resursele limitate și cerințele în continuă creștere ne pot aduce adesea în pragul epuizării. Stresul cronic și epuizarea nu afectează doar bunăstarea noastră personală, ci și calitatea îngrijirii pe care o putem oferi pacienților noștri. Ele pot conduce la o scădere a empatiei, la oboseală cronică și la probleme de sănătate pe termen lung.

Instituțiile medicale și autoritățile pot și trebuie să se implice în gestionarea acestei situații, care nu mai poate trena. Suntem o comunitate puternică și suntem aici unii pentru alții să ne sprijinim și să facem tot posibilul pentru a produce această schimbare, pentru noi și pentru pacienții noștri”.

Știrea inițială, ora 09:50

Medicul Nicușor Brănescu, fratele omului de afaceri argeșean John Brănescu, este internat, în stare gravă potrivit presei centrale, la Spitalul Universitar din București după ce ieri ar fi încercat să se sinucidă. De ce ar fi recurs la acest gest?

În vârstă de 59 de ani, ginecolog la Maternitatea Polizu din Capitală, doctorul Nicușor Brănescu ar suferi de depresie ca urmare a morții unei paciente de-ale sale, potrivit observatornews.ro. „Sursele spun că bărbatul ar fi fost în depresie de mai bine de un an, pentru că una dintre pacientele lui ar fi murit. Mai mult decât atât, nu ar mai fi consultat alţi pacienţi de o perioadă bună de timp”, conform sursei citate.

Doctorul Nicușor Brănescu s-ar fi împușcat cu o armă de tip airsoft, cu bile de cauciuc, pe care o deține legal.

Potrivit observatornews.ro, medicul ar fi fost găsit de către fiica sa, împușcat în cap, în casa acestuia. Ea ar fi sunat la 112, Nicușor Brănescu fiind transportat la Spitalul Universitar, acolo unde a fost operat de urgență. (Foto: Arhivă)

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *