Publicul poate reveni în sala de concerte a Filarmonicii Pitești, ca urmare a relaxării restricțiilor. Joi, 29 aprilie, de la ora 19:00, în Sala Simfonia a Filarmonicii piteștene va concerta orchestra de suflători a instituției. Dirijor va fi Byoungdon Kang.

În program: J. Williams – Rosewood, C. M. von Weber – Corul Vânătorilor, Y. Kimura – Always with me – Spirited away, G. Pierné – Pastorale, F. Farkas – Dansuri antice, E. Elgar – Nimrod Enigma și F. Sterkel – Oveture in C.

Byoungdon Kang s-a născut în Daejeon (Coreea de Sud) și a urmat în Seul cursurile Universității Naționale, fiind licențiat în pedagogie muzicală și drept. Ulterior, în București, la Universitatea Națională de Muzică, sub îndrumarea profesorului universitar dr. Cristian Brâncuși, a terminat cursurile de master dirijat orchestră. A susținut numeroase concerte de operă și simfonice în Coreea de Sud (în Daejon, Seul, Sungnam și Ulsan), dar și în Italia, Polonia și România (Craiova și Ploiești). Dirijorul coreean, care va fi în premieră la Filarmonica Pitești, va dirija gratuit orchestra de suflători.

Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a Filarmonicii Pitești. Prețul unui bilet este de 40, 30 sau 20 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *