Update, 11 mai 2023, ora 16:00

Marius Ionel Nuță a încheiat cu DNA un acord de recunoaștere a vinovăției. Procurorii au trimis dosarul de urmările penală și acordul la Tribunalul București, care va judeca.

Cele două părți au stabilit o condamnare la 3 ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de 4 ani. „În prezența avocatului, inculpatul a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv 3 ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani”, informează DNA.

Știrea inițială, 22 martie 2023, ora 11:40

Directorul Direcției Control Reprezentanțe Teritoriale și Comunicare al Agenției Domeniilor Statului, Marius Ionel Nuță, a fost arestat preventiv timp de 30 de zile pentru trafic de influență. Hotărârea a fost luată de judecătorii Tribunalului București, la propunerea procurorilor de la Direcția Națională Anticorupție.

DNA vine cu precizări: „În perioada 24 ianuarie-20 martie 2023, inculpatul Nuță Marius Ionel, funcționar în cadrul Agenției Domeniilor Statului (ADS), ar fi pretins, pentru el și pentru alte persoane, de la un om de afaceri (martor în cauză) suma totală de 350.000 de euro pentru a-l „ajuta” pe acesta din urmă să încheie cu ADS un contract de arendă pentru o suprafață de 650 de hectare de teren agricol situat într-o comună din județul Giurgiu.

În contul aceleiași sume de bani, inculpatul i-ar mai fi promis omului de afaceri că îl va sprijini să concesioneze respectiva suprafață de teren pe o perioadă de 20 de ani, cu posibilitatea prelungirii pe încă 10 ani.

În contextul menționat mai sus, martorul i-ar fi remis inculpatului Nuță Marius Ionel suma de 90.000 de lei, care reprezenta o primă tranșă din suma pretinsă inițial.

Ulterior, cu toate „eforturile” depuse de inculpat, licitația privind arendarea terenului respectiv a fost câștigată de o altă persoană”.

Directorul a fost reținut inițial pentru 24 de ore, iar ulterior, arestat preventiv pentru 30 de zile. (Foto: descriptiv)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *