Mihai Bordeanu, director general al Automobile Dacia, a fost reales președinte al Asociației Constructorilor de Automobile din România. Noul mandat este pentru perioada 2023-2026.

Realegerea lui Bordeanu a avut loc la Adunarea Generală anuală a Asociației, desfășurată în Timișoara.

„Trebuie să lucrăm împreună și să fim pregătiți pentru transformările actuale și viitoare ale sectorului auto. Numai printr-o colaborare constantă, deschisă și eficientă putem să ne asigurăm că industria auto va avea în România succesul pe care ni-l dorim. Salutăm pe această cale colaborarea pe care o avem cu reprezentanții autorităților naționale și ne dorim să o extindem astfel încât să avem un mediu de dezvoltare predictibil, echilibrat, sustenabil, a declarat Mihai Bordeanu la preluarea noului mandat de președinte al ACAROM.

De asemenea, Silviu Badea, director general GIC Pitești, a fost reales într-o funcție de vicepreședinte. Celălalt post de vicepreședinte va fi ocupat de Mujdat Tiryaki, președintele Ford Otosan Craiova.

Amintim că Mihai Bordeanu a preluat funcția de șef al Asociației Constructorilor de Automobile din România în iunie 2021. El l-a înlocuit atunci pe Christophe Dridi (aici amănunte).

ACAROM este asociația reprezentativă la nivel național a industriei auto din România. Printre cele 170 de firme membre se numără cei doi constructori locali de autoturisme, Automobile Dacia din Mioveni și Ford Otosan din Craiova, sucursalele locale ale unora dintre cele mai importante companii internaționale care produc ansambluri sau componente auto, furnizori cu capital indigen, prestatori locali de servicii auto, entități de cercetare-dezvoltare și universități tehnice.

Firmele membre ale ACAROM generează o cifră de afaceri de peste 16 miliarde de euro și oferă peste 117.000 de locuri de muncă. 20% din exportul total al României este produs de companiile pe care ACAROM le reprezintă.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Economie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *