Deputatul USR de Argeș Ionuț Moșteanu a anunțat astăzi, pe pagina sa de socializare, că și-a înaintat demisia din Parlament.

„Astăzi mi-am înaintat demisia din Parlament, alături de toți colegii USR parlamentari, pentru a nu primi pensie specială. E un gest firesc, care vine ca o continuare a luptei din ultimii 4 ani împotriva pensiilor speciale.

Printre primele proiecte depuse de parlamentarii USR a fost acesta: eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Proiectul este și astăzi ținut în sertarele Parlamentului de vechii politicieni, care țin cu dinții de privilegiile lor.

Am continuat și USR a depus mai multe proiecte de eliminare a pensiilor speciale, însă mereu s-a lovit de același refuz al vechii clase politice. Mai mult, în loc să le elimine, au introdus o nouă categorie de privilegiați: pentru aleșii locali. Astfel, de la 1 ianuarie, toți foștii primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de CJ urmează să încaseze pensie specială. Pentru a opri noile pensii speciale, soluțiile sunt simple: Parlamentul adoptă proiectul USR de eliminare a pensiilor speciale pentru aleșii locali ori Guvernul emite un OUG pentru abrogarea articolului din Codul Administrativ”, explică Moșteanu.

Ionuț Moșteanu a fost ales deputat în 2016.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihaela Grigorescu
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.