La uzina Automobile Dacia a fost lansat un program prin care angajaților care acceptă desfacerea contractului de muncă (prin acordul ambelor părți) li se oferă prime. Plecările voluntare sunt, potrivit Administrației, „pentru ameliorarea performanței companiei”.

„Pentru ameliorarea performanței companiei, se inițiază un program avantajos de încetare a contractelor de muncă prin acordul părților (perimetrul CCM ADSA & RMR) începând cu 1 iulie 2022”, anunță Administrația.

Valoarea primei va fi în funcție de vechimea în muncă a salariaților în societățile Grupului Renault România:

-până la 2 ani vechime, 16.000 de lei net;

-între 2 și 4 ani vechime, 40.000 de lei net;

-între 4 și 8 ani vechime, 70.000 de lei net;

-între 8 și 12 ani vechime, 85.000 de lei net;

-între 12 și 16 ani vechime, 105.000 de lei net;

-peste 16 ani vechime, 130.000 de lei net.

Salariații care optează să plece de la Dacia de bunăvoie și care au boli profesionale sau care au suferit accidente de muncă soldate cu invaliditate vor beneficia de o primă de 140.000 de lei net, indiferent de vechimea în muncă.

„În plus, odată cu plata drepturilor salariale aferente lunii iunie (lichidarea lunii iunie) salariații vor primi și plata zilelor de concediu de odihnă.

Salariații care vor pleca prin acest program (ale căror poziții se vor închide) pot să beneficieze, la solicitare, până la finalul anului 2022, de reducerea prevăzută în CCM la cumpărarea unui autovehicul nou din gama Dacia, Renault sau Nissan”, precizează Administrația uzinei din Mioveni.

„Recomandăm luarea în considerare a oportunității oferite de acest program de plecări voluntare în special:

-salariaților din perimetrele unde au loc automatizări, robotizări, digitalizări, reduceri/încetări de activitate, finalizări de proiecte, modificări ale structurilor organizatorice care au ca și consecință suprimări de posturi și/sau ajustarea echipelor;

-salariaților cu recomandări medicale stabilite în Fișa de aptitudini medicale, întrucât trecerea în alte posturi de lucru se poate face doar în limita disponibilităților acestora”, transmite Administrația.

Cererile de plecare voluntară vor fi depuse între 10 și 23 iunie 2022. Angajatorul își va da acordul pe 24 iunie, iar pentru 1 iulie 2022 sunt prevăzute încetarea contractelor de muncă respective și plata primei.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Economie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.