Update, 7 noiembrie 2023, ora 12:45

Curtea de Apel Pitești a respins contestația. Ion Georgescu rămâne în arest preventiv.

Hotărârea de la Curtea de Apel Pitești: „În baza art. 425/1 alin. 7 pct. 1 lit. b Cod de procedură penală, respinge ca nefondată contestaţia formulată de inculpatul Georgescu Ion, în prezent aflat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, împotriva încheierii nr. 161 din data de 1 noiembrie 2023 pronunţate de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş Secţia penală în dosarul nr. 5454/109/2023.

În baza art. 275 alin. 2 din Codul de procedură penală, obligă contestatorul-inculpat la plata sumei de 200 de lei cheltuieli judiciare către stat.

Definitivă. Pronunţată astăzi, 7 noiembrie 2023, la Curtea de Apel Piteşti Secţia Penală şi pentru cauze cu minori şi familie, prin punerea soluţiei la dispoziţia contestatorului şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei, în condiţiile art. 405 alin. 1 Cod de procedură penală”.

Update, 3 noiembrie 2023, ora 11:20

Ion Georgescu a decis să conteste hotărârea prin care Tribunalul Argeș, la propunerea DNA Pitești, i-a prelungit cu 30 de zile măsura de arestare preventivă. Contestația lui Georgescu va fi judecată la Curtea de Apel Pitești marți, 7 noiembrie, de la ora 09:00.

Update, 1 noiembrie 2023, ora 11:20

Cu puțin timp în urmă, Tribunalul Argeș a admis cererea DNA Pitești și a prelungit cu 30 de zile arestarea preventivă în cazul lui Ion Georgescu.

Hotărârea Tribunalului Argeș: „În baza art. 236 C.proc.pen., admite propunerea de prelungire a arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie Serviciul Teritorial Piteşti.

În baza art. 234 C.proc.pen. şi art. 236 C.proc.pen. rap. la art. 223 alin. 2 C.proc. pen., prelungeşte măsura arestării preventive dispuse prin încheierea judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş din data de 05.10.2023 faţă de inculpatul Georgescu Ion, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, prev. de art. 291 alin. 1 C.pen. rap. la art. 7 lit. a din Legea nr. 78/2000, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 04.11.2023 până la data de 03.12.2023 inclusiv.

În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia.

Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicarea copiei minutei.

Pronunţată în camera de consiliu astăzi, 01.11.2023, la Tribunalul Argeş – Secţia penală”.

Știrea inițială, 28 octombrie 2023, ora 17:30 

Vineri, 27 octombrie, DNA Pitești a depus la Tribunalul Argeș o cerere de prelungire cu 30 de zile a arestării preventive în cazul lui Ion Georgescu. Cererea va fi judecată miercuri, 1 noiembrie, de la ora 09:30.

Potrivit articolului 234 din Codul de Procedură Penală:

1.Arestarea preventivă a inculpatului poate fi prelungită în cursul urmăririi penale dacă temeiurile care au determinat arestarea iniţială impun în continuare privarea de libertate a inculpatului sau există temeiuri noi care justifică prelungirea măsurii;

2.Prelungirea arestării preventive se poate dispune numai la propunerea motivată a procurorului care efectuează sau supraveghează urmărirea penală.

Ion Georgescu se află în arest preventiv pentru 30 de zile începând din data de 5 octombrie, atunci când Tribunalul Argeș a admis cererea DNA Pitești în dosarul penal deschis de procurorii anticorupție pe numele lui pentru trafic de influență (aici amănunte). În toată această perioadă, primarul suspendat al orașului Mioveni a făcut solicitări de înlocuire a arestului preventiv cu o măsură mai blândă, respectiv arestul la domiciliu. Judecătorii i-au respins cererile, ca nefondate.

La începutul lunii noiembrie perioada de 30 de zile de arest preventiv dispusă de Tribunalul Argeș pe 5 octombrie va expira, iar DNA Pitești cere acum alte 30 de zile de arest preventiv pentru Ion Georgescu.

Amintim că primarul suspendat al Mioveniului este încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, în Pitești.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *