Înmatriculările de autoturisme noi Dacia au scăzut pe piața europeană, reduceri mai mari sau mai mici înregistrând și celelalte mărci, în contextul pandemiei de COVID-19.

În primele 11 luni din acest an, înmatriculările Dacia în Uniunea Europeană, țările EFTA și Marea Britanie au totalizat 365.495 de unități, informează Asociația Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), care citează Asociația Constructorilor Europeni de Automobile.

Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, înmatriculările de noi autoturisme Dacia pe piața europeană au scăzut cu 31%.

Scăderi au avut și Volkswagen (-24,1%), grupul PSA (-32,5%) sau Ford (-32,4%). Scăderea grupului Renault, din care face parte și Dacia, a fost de -26,7%.

Cele mai importante scăderi ale înmatriculărilor de autoturisme noi s-au înregistrat chiar pe principalele piețe europene: Germania (-21,6%),  Franța (-26,9%), Italia (-29%), Marea Britanie (-30,7%) și Spania (-35,3%). România a avut o scădere de 25,3% (aici, amănunte).

Situația înmatriculărilor de noi autoturisme pe piața europeană în perioada ianuarie-noiembrie 2020:

Vestea bună, pe care ACAROM a anunțat-o recent, este că luna trecută producția de autoturisme la uzinele Automobile Dacia din Mioveni și Ford din Craiova a fost cu 8,72% mai mare decât în noiembrie 2019 (aici, subiectul pe larg). (Foto: Arhivă – descriptiv)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Economie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *