Un cutremur slab s-a produs în această dimineață, la ora 07:41, la o adâncime de 11 kilometri, în zona seismică Făgăraș-Câmpulung, în județul Vâlcea.

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, magnitudinea a fost de 2.0 grade pe scara Richter.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 41 de km sud de Sibiu, 84 de km nord-vest de Pitești, 114 km vest de Brașov, 127 de km nord de Craiova, 154 de km vest de Ploiești, 155 de km sud de Cluj-Napoca și 188 de km nord-vest de București.

„Zona seismică Făgăraș-Câmpulung este a doua zonă seismică majoră a țării, după regiunea Vrancea. Seismele făgărășene se produc, de obicei, în crusta terestră, la adâncimi cuprinse între 2-5 km și maximum 40-45 de km.

Magnitudinea maximă posibilă a cutremurelor din regiunea Făgăraș-Câmpulung, estimată din înregistrări instrumentale, dar și din date istorice, este în jur de 6.5 grade. Istoricul seismicității făgărășene arată că în ultimii 300 de ani cutremurele puternice s-au succedat la intervale medii de 85 de ani”, precizează cutremure.net.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *