Un cutremur slab s-a produs astăzi, la ora 12:12, la o adâncime de 30 de kilometri, în zona seismică Făgăraș-Câmpulung, în județul Vâlcea.

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, magnitudinea a fost de 2.7 grade pe scara Richter.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 25 de km nord-vest de Râmnicu Vâlcea, 56 de km sud de Sibiu, 72 de km nord-vest de Pitești, 76 de km est de Târgu Jiu, 96 de km nord de Slatina, 97 de km sud de Mediaș și 98 de km sud-est de Alba Iulia.

„Zona seismică Făgăraș-Câmpulung este a doua zonă seismică majoră a țării, după regiunea Vrancea. Seismele făgărășene se produc, de obicei, în crusta terestră, la adâncimi cuprinse între 2-5 km și maximum 40-45 de km.

Magnitudinea maximă posibilă a cutremurelor din regiunea Făgăraș-Câmpulung, estimată din înregistrări instrumentale, dar și din date istorice, este în jur de 6.5 grade.

Istoricul seismicității făgărășene arată că în ultimii 300 de ani cutremurele puternice s-au succedat la intervale medii de 85 de ani”, conform cutremure.net.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *