Estimările de vreme pentru următoarele două săptămâni (14-27 decembrie 2020), interval care include și perioada Crăciunului, au fost date publicității în urmă cu puțin timp de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Pe scurt, este estimată o vreme, în general, mai caldă decât în mod normal. Precipitațiile nu vor fi însemnate cantitativ și vor cădea sub formă de ploi slabe sau burniță, nu de ninsori, potrivit sursei citate.

În regiunea Muntenia și județul Argeș astăzi și mâine (14 și 15 decembrie) vremea va fi caldă pentru această perioadă a anului, cu maxime de 7-8 grade. Între 16 și 19 decembrie, media temperaturilor maxime diurne va scădea către 4-5 grade, conform estimărilor de vreme.

Și săptămâna viitoare va fi caracterizată de temperaturi diurne medii relativ constante, în jurul a 5…6 grade.

Regimul termic nocturn nu va avea variații semnificative, astfel că minimele vor fi cuprinse în medie între -2 și 2 grade (peste normele climatologice), cu posibilitatea unor valori mai scăzute (și de sub -4 grade) în nopțile din perioada 23-27 decembrie.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, dar slabe cantitativ, sub formă de burniță și ploi, va fi în creștere în intervalul 20-27 decembrie. Estimările meteo comunicate azi nu arată probabilitate de ninsori în perioada Crăciunului (ne referim în localități). Burniță și ploi slabe se pot semnala, trecător, și în săptămâna care a debutat astăzi.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *