Nu plafonarea, ci reducerea TVA-ului și a accizelor este soluția pentru ieftinirea semnificativă a benzinei și a motorinei, afirmă deputatul USR de Argeș Ionuț Moșteanu.

„Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă vor să plătim în continuare 9 lei pe litrul de benzină. Nu de plafonarea prețului la carburanți avem azi nevoie, ci de măsuri urgente care să scadă prețul. Nu e normal să plătim 9 lei pe benzină, în condițiile în care aproape jumătate din prețul plătit îl reprezintă TVA și accize. Taxele.

Domnule Marcel Ciolacu, lăsați declarațiile populiste! PSD și PNL au ocazia să arate că vor scăderea prețului la carburanți.

Fac un apel către liderii celor două partide: introduceți pe ordinea de zi proiectul USR de scădere a TVA-ului de la 19% la 5% și votați proiectul!

Tăiați și din accizele imense la carburanți, așa cum v-ați lăudat la începutul lui februarie! Atunci ați anunțat toată presa că e oficial, acciza se reduce cu 50%. Măsura la care ați renunțat a doua zi”, declară Ionuț Moșteanu.

Deputatul USR de Argeș a făcut calculele și demonstrează că reducerea TVA-ului și a accizelor reprezintă soluția pentru scăderea prețurilor la benzină și motorină: „Preț benzină azi: 8,62 de lei/litru. Cât am plăti fără TVA și accize? 5,35 de lei/litru. Preț motorină azi: 9,18 lei/litru. Cât am plăti fără TVA și accize? 5,98 de lei/litru.

Soluția este simplă. Adoptați proiectul USR! Scădeți TVA și accizele! Nu plafonarea”.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *