USR a cerut introducerea pe ordinea de zi a ședințelor din Parlament a proiectului prin care propune scăderea, de la 19% la 5%, a TVA-ului la carburanți. Fără succes, însă: PSD, PNL și UDMR au refuzat.

„Am făcut solicitarea în comitetul liderilor. Ei au refuzat. Nu au niciun argument pentru care refuză, încă din februarie, să voteze legea USR. Prețurile la benzină și motorină au explodat. Plătim cu 30 de lei mai mult pentru un plin de benzină față de luna trecută. Prețul la benzină este mai mare cu 50% față de anul trecut. Cel la motorină cu 65% mai mare”, declară liderul deputaților USR, parlamentarul de Argeș Ionuț Moșteanu.

Deputatul USR le solicită încă o dată partidelor de la guvernare să voteze proiectul: „Scumpirile nu mai pot fi suportate de români. Să veniți să ne spuneți că nu avem suficienți bani pentru măsura USR nu este un argument. Tăiați pensiile speciale și nu mai angajați sinecuri la stat! Și veți avea bani!

Cer încă o dată PSD, PNL și UDMR să voteze legea USR. Scăderea prețurilor la benzină și motorină trebuie să fie o prioritate pentru Guvern, la fel cum am văzut că au făcut alte peste 15 țări europene. Alte țări au renunțat la TVA, au renunțat la accize.

Nu îi mai puteți păcăli pe români spunând că alții sunt de vină pentru creșterea prețurilor, în condițiile în care aproape 50% din prețul plătit la pompă îl reprezintă taxele”.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.