Situația financiară a Primăriei Pitești nu este foarte bună, o spune noul primar, Cristian Gentea. Odată ajuns la conducerea instituției, Gentea a solicitat un audit intern după mandatul de primar al colegului său de partid de la PSD Cornel Ionică.

„Situația financiară a Primăriei nu este foarte bună. Suntem în perioadă de evaluare, iar când vom termina auditul vom face public rezultatul. Noi dorim o reducere a cheltuielilor de funcționare în raport cu investițiile. Vom lucra cu bani europeni, fonduri guvernamentale, dar și cu banii piteștenilor”, declară noul primar.

Cristian Gentea precizează că auditul vizează activitatea departamentelor, serviciilor și birourilor din Primăria Pitești. Gentea a cerut fiecărei structuri din Primărie să-i transmită situațiile financiare. În funcție de rezultate, ”vor fi luate decizii pentru eficientizarea actului administrativ, de la reorganizarea organigramei, la bugetarea corectă a activităților pentru anul 2021”.

Cornel Ionică a fost primar al municipiului Pitești în mandatul precedent, 2016-2020. PSD nu l-a mai susținut pentru încă un mandat, desemnându-l candidat pe Gentea, care a câștigat funcția de primar. Ionică nu a fost abandonat cu totul de PSD, candidând și obținând un post de consilier municipal pe lista partidului.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *