Prefectul Radu Perianu a prezentat rezultatele unui nou control făcut la Spitalul Municipal Curtea de Argeș. Verificările au vizat și Neonatologia și Compartimentul Obstetrică-Ginecologie.

„Un prim lucru constatat de inspectori a fost faptul că nu au fost îndeplinite măsurile de la controlul anterior. Mai exact, la un compartiment foarte important, Neonatologia, în unele zone pereții erau deteriorați, la fel și mobilierul. S-a recomandat schimbarea acestei situații, dar nu s-a pus în practică. Totul arăta la fel. Conducerea spitalului are obligația, impusă de DSP, să aducă totul la normal până la 30 iunie anul acesta.

La Secția de Medicină Internă, dar și la Compartimentul Obstetrică-Ginecologie personalul nu știa cum să facă dezinfecția și curățenia. Oamenii de acolo nu cunoșteau concentrația și timpul de acțiune al substanțelor biocide utilizate. La Laboratorul de Analize Medicale personalul nu respecta protocolul complet de sterilizare pentru eprubete din sticlă folosite pentru urocultură. Pentru toate acestea au fost aplicate sancțiuni.

În aceeași unitate, mai exact la verificarea în stația centrală de sterilizare, un autoclav folosit nu avea efectuată verificarea periodică. Atunci când au constatat acest lucru, inspectorii DSP au prelevat două probe ca să poată stabili dacă aparatul respectiv mai avea eficiență în sterilizare. Din păcate, o probă a evidențiat prezența unui grup de bacterii. Respectiva probă a fost ridicată de pe o pensă anatomică utilizată în blocul operator. Ca măsură s-a impus scoaterea de urgență de la utilizare a instrumentarului și materialului moale folosit în blocul operator și sterilizat în aceeași șarjă cu pensa respectivă.

Datele furnizate au fost transmise de către Direcția de Sănătate Publică în urma unui control efectuat în luna octombrie și aștept informațiile legate de reverificare. Este o mare problemă, pentru că toate aceste disfuncționalități țin de modul în care își fac treaba unii oameni. Oricâți bani ai investi în sistemul sanitar, dacă nu va exista responsabilitate, banii vor fi degeaba. Trebuie schimbate mentalități, dar și modul în care sunt manageriate unele unități sanitare. Am prelungit Ordinul prin care comisia își va continua activitatea”.

Amintim că pe 10 august 2023 prefectul Radu Perianu a înființat o comisie care să verifice spitalele din județul Argeș: „Am dispus înființarea unei comisii mixte de control care va desfășura acțiuni de verificare în spitalele din Argeș. Decizia a fost luată în urma multelor sesizări pe care le-am primit de la argeșeni nemulțumiți de serviciile oferite de unitățile medicale publice”. (Sursă foto: interesargeșean.ro)

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *