Inspectorii de muncă vor controla exploatările forestiere din județul Argeș. Până pe 10 februarie Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) va face o listă cu toate exploatările forestiere din Argeș, iar în perioada 11 februarie-12 martie vor fi desfășurate primele controale. O a doua etapă de controale este programată pentru perioada 4 octombrie-3 decembrie 2021.

„În activitățile desfășurate în silvicultură și exploatare forestieră lucrătorii se confruntă, de cele mai multe ori, cu un mediu de muncă neprielnic, condiții de muncă dificile și factori de risc de accidentare cu consecințe mortale sau foarte grave.

Din analiza dinamicii accidentelor de muncă înregistrate pe parcursul anilor 2017-2020, a rezultat că în aceste domenii de activitate nu numai că numărul de accidente de muncă s-a menținut la un nivel ridicat, dar acesta a crescut sensibil de la un an la altul:

-în 2017 au fost 81 de accidente de muncă, dintre care 13 mortale;

-în 2018 au fost 85 de accidente de muncă, dintre care 15 mortale;

-în 2019 s-au înregistrat 86 de accidente de muncă, dintre care 12 mortale;

-în primele 9 luni din 2020 s-au înregistrat 62 de accidente de muncă, dintre care 13 mortale”, explică Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Argeș.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *