Astăzi la Primăria Pitești a fost semnat contractul de proiectare și execuție cu firma care va renova energetic clădirea Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși” (fostul Grup Școlar de Industrializarea Lemnului). Lucrările vor fi făcute de Ro Construct Center. Durata contractului este de 12 luni (două luni pentru proiectare și zece luni pentru execuție).

„Eficiență energetică, reducere a riscului la incendiu, consolidare seismică, toate sunt abordate integrat într-un proiect finanțat prin PNRR”, precizează primarul Cristian Gentea.

Valoarea contractului este de aproape 12.688.000 de lei inclusiv TVA.

Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” se numără printre cele șapte unități de învățământ din Pitești în cazul cărora municipalitatea a obținut o finanțare totală de 14.500.000 de euro pentru reabilitarea termică.

Sunt investiții care aduc schimbări majore: cresc eficiența energetică a clădirilor și reduc consumul de energie primară cu 30% până la 60% în cazul renovării moderate și cu peste 60% în cazul renovării aprofundate.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *