Vineri, 18 noiembrie, un autovehicul a lovit o persoană pe trecerea de pietoni din apropierea Primăriei Costești. Doar viteza redusă cu care conducea șoferul a făcut să nu se întâmple o tragedie.

Consilierii locali USR Costești au depus la Primărie încă din luna mai o propunere pentru montarea de semafoare în dreptul mai multor treceri de pietoni din oraș, în așa fel încât astfel de accidente rutiere să fie evitate pe viitor. Chiar dacă a primit număr de înregistrare, inițiativa nu a fost introdusă nici până astăzi pe ordinea de zi a ședințelor Consiliului Local.

Consilierii USR arată cu degetul către primarul localității, Ion Baicea (PSD). „Îl somăm public pe primar să ia în seamă inițiativa noastră!”, transmit consilierii locali USR Costești.

,,Echipa USR Costești a depus această propunere pentru binele cetățenilor. Însă primarul Ion Baicea judecă totul doar din punct de vedere politic, cu o inconștiență fără măsură! Fiind proiectul depus de USR, a preferat să ,,nu îl vadă”, chit că era spre folosul locuitorilor. Iar la câteva luni după ce a îngropat solicitarea noastră prin sertarele instituției prăfuite pe care o păstorește, o tragedie era cât pe ce să aibă loc!”, acuză Nicolae Diaconescu, consilier USR Costești.

La rândul său, consilierul local USR Gheorghe Sandu îl somează public pe primarul Ion Baicea să ia cât mai repede în seamă inițiativa, pentru siguranța pietonilor: ,,Nu înțeleg de ce domnul primar nu a luat în seamă acest pericol. Doar din dorința de a bloca proiectele USR? Mi se pare totuși că este vorba de un egoism pur, pe care un ales local nu trebuie să îl aibă atunci când se pune în discuție binele cetățeanului din Costești. Dacă se întâmpla o tragedie, cine răspundea? Îl somez public pe Ion Baicea să ia în seamă inițiativa noastră, spre binele tuturor, și să lase deoparte orgoliile!”.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *