Consiliul Județean Argeș a aprobat – într-o ședință desfășurată astăzi online – documentația de avizare pentru lucrările de conservare și consolidare a Cetății Poenari, lucrări care ar urma să se realizeze cu fonduri europene și din bugetul CJ.

Proiectul de hotărâre a fost votat favorabil de consilierii județeni de la PSD și USR PLUS, în timp ce consilierii de la PNL și PRO România s-au abținut de la vot (argumentând că investiția este prea scumpă – în jur de 23 de milioane de lei, față de 11 milioane de lei câți ar fi fost necesari potrivit unei estimări anterioare, estimare făcută de un proiectant care între timp a decedat). În ciuda abținerilor, proiectul a trecut cu majoritate de voturi “pentru”.

„Proiectul își propune să contribuie la dezvoltarea comunității prin creșterea atractivității turistice și investiționale, la consolidarea identității culturale, la revitalizarea economică și social-culturală.

În cadrul proiectului, vor fi executate lucrări de conservare, de reabilitare structurală și arhitecturală. Valoarea totală este de 23.262.100,85 de lei (din care 13.614.534,95 de lei – contribuția Consiliului Județean Argeș și 9.647.565,90 de lei – fonduri europene). Termenul de proiectare este de 3 luni, iar durata execuției lucrărilor – de 16 luni (…)”, se arată într-un comunicat de presă al CJ Argeș. (Foto: Arhivă – descriptiv)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *