Filarmonica Pitești organizează luni, 3 iulie, de la ora 19:00, la Centrul Multifuncțional, primul concert al stagiunii estivale 2023. Va concerta Andrei Petrache Trio. Intrarea pentru public va fi liberă.  

Pianistul și compozitorul Andrei Petrache, basistul Alexandru Marin și toboșarul Philip Goron vor interpreta piese originale compuse de Andrei Petrache special pentru această formulă de trio, într-o zonă de jazz modern cu influențe din jazzul contemporan nordic și culori balcanic-orientale, la acestea adăugându-se câteva reinterpretări fresh ale mai multor standarde de jazz.

„Andrei Petrache Trio este un proiect proaspăt, care a luat naștere în urmă cu trei ani, atunci când ideile muzicale și sinergia de grup au devenit convergente și li s-a ivit ocazia să-și concretizeze planurile muzicale.

Andrei Petrache este pianist și compozitor, iar împreună cu basistul Alexandru Marin și toboșarul Philip Goron formează un trio cu un solid background de muzică clasică și alternativă, cei trei fiind studenți sau absolvenți de Conservator la diferite secții.

Povestea din spatele acestei componențe vorbește despre prietenii strânse și despre plăcerea de a cânta și de a improviza într-o formulă bine sudată, asta în ciuda faptului că fiecare dintre cei trei tineri are multiple alte proiecte în paralel.

Până în prezent au concertat la festivaluri ca Jazz in the Park (2022) sau Sepsi Jazz&Blues Festival (2022), recent în deschiderea unui concert susținut de Avishai Cohen (trompetă), în luna martie 2023, și la alte concerte de jazz organizate în București și în țară”, potrivit Filarmonicii Pitești.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *