Filarmonica Pitești organizează joi, 25 aprilie, de la ora 19:00, la Centrul Multifuncțional, un concert simfonic extraordinar cu pagini muzicale aparținând lui Mendelssohn și Beethoven. Alături de orchestra simfonică a instituției va reveni dirijorul Gheorghe Iliuță, solistul serii fiind violonistul Aron Cavassi.

În program: F. Mendelssohn – „Concertul pentru vioară în mi minor, op. 64” și L. van Beethoven – „Simfonia nr. 4 în Si bemol major, op. 60”.

După absolvirea Universității Naționale de Muzică la secția dirijat orchestră (profesori, Constantin Brâncuși și Ludovic Bács), Gheorghe Iliuță a urmat și cursurile de master (stilistică dirijorală) și pe cele doctorale.

A debutat, ca dirijor, în 2002, alături de Filarmonica Marea Neagră din Constanța. Și-a desăvârșit stilul urmând cursuri de măiestrie dirijorală cu Horia Andreescu, Daniel Barenboim și Marek Janowski. A dirijat majoritatea filarmonicilor din țară. A pus bazele fundației ConstantArt și a realizat numeroase proiecte pentru descoperirea tinerelor talente. În prezent este dirijor la Opera Comică pentru Copii din București.

Violonistul Aron Cavassi reprezintă a cincea generație de muzicieni din familia sa. Născut în Freiburg (Germania), a absolvit Universitatea de Arte din Berlin, în prezent fiind masterand la Universitatea Națională de Muzică din București la clasa profesorului Gabriel Croitoru.

A obținut numeroase premii și a avut colaborări cu TVR, Trinitas TV, Radio România Muzical și Institutul Cultural Român din Berlin, Graz și Paris. Ca solist, a concertat în Franța, Italia, Germania, Elveția și Austria, iar în România la filarmonicile din București, Bacău, Râmnicu Vâlcea și Târgoviște.

Biletele pot fi achiziționate de la casieria Filarmonicii Pitești și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind de 50 de lei sau 40 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *