De Ziua Națională, Filarmonica Pitești organizează joi, 1 decembrie, de la ora 19:00, în Sala Simfonia, concertul extraordinar Dacika.

Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești va participa, în premieră, solistul Mihai Toma, care va interpreta Barbu lăutaru, Tudorițo nene, Mocirița, Tezaur folcloric, Unde e Târgoviștea, Lie Ciocârlie, Așa-i românul, Cântec despre Bucovina, Hora Unirii, Flutaka, Sun dance și Balada lui Ciprian Porumbescu.

La realizarea concertului extraordinar vor contribui și Diana Jipa (vioară), Daniela Bucșan (voce), Ștefan Doniga (clape) și Alexander Himley Benavides (percuție).

Mihai Toma este primul producător de muzică modernă care a participat la Festivalul Internațional „George Enescu”, oferind publicului remixuri ale celor mai cunoscute teme ale celebrului compozitor român: „Enesciada 2015”. Muzica lui combină sunete electronice, ritmuri chill-out sau up-tempo, percuție etnică și teme populare inspirate din tradițiile românești, precum și din culturile din întreaga lume. Albumul Dacika conține cântece electronice, chill-out și world music, care îmbină sunetele instrumentelor populare românești – fluier, flaut, taragot, vioară – cu sunete sintetice new age și de orchestră clasică.

Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a Filarmonicii Pitești și de pe www.bilete.ro. Prețul unui bilet este de 50 de lei sau de 40 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii au reducere. (Sursă foto: Facebook.com)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *