Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Argeș a hotărât astăzi restricții suplimentare în 6 localități care sunt în scenariul roșu din punct de vedere epidemiologic, fiecare cu o rată de infectare cu SARS-CoV-2 mai mare de 3/1.000 de locuitori:

Art.1. (1) Este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum a produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor în localitățile Bălilești, Bogați, Costești, Ștefănești, Poienarii de Muscel și Valea Iașului, în care incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori.

(2) Este permisă activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, în intervalul orar 06:00-22:00, doar pentru persoanele cazate în aceste unități, în Bălilești, Bogați, Costești, Ștefănești, Poienarii de Muscel și Valea Iașului (…)

(3) Măsurile prevăzute la alin. (1) și (2) li se aplică și operatorilor economici care desfășoară activități în spațiile publice închise care au un acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin 2 pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent (…)

(4) Este interzisă activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc în Bălilești, Bogați, Costești, Ștefănești, Poienarii de Muscel și Valea Iașului (…)

(5) Sunt interzise activitățile în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte în Bălilești, Bogați, Costești, Ștefănești, Poienarii de Muscel și Valea Iașului (…).

(6) Pentru operatorii economici prevăzuți la alin. (1) și (2) a căror activitate a fost restricționată sau închisă se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în interiorul clădirilor.

(7) Măsurile prevăzute la alin. (1) – (6) intră în vigoare începând din data de 01.04.2021, ora 00:00, pentru o perioadă de 14 zile, în Bălilești și, respectiv, începând din data de 31.03.2021, ora 00:00, pentru o perioadă de 14 zile, în Bogați, Costești, Ștefănești, Poienarii de Muscel și Valea Iașului.

Art.2. Prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu excepţia celor prevăzute la art.1 alin.(3), cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă dacă sunt din familii diferite şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară (…) (Foto: descriptiv)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *