Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a hotărât astăzi să interzică în Argeș funcționarea teraselor „prevăzute cu mai mult de o latură închisă (cu sau fără tavan), indiferent de materialul din care este confecționată aceasta și de natura materialului (permanent sau retractabil)”. „În cazul încălcării de către agenții economici, în mod repetat, a măsurilor stabilite pentru combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, se vor efectua demersuri, în condițiile legii, pentru retragerea autorizației de funcționare”, avertizează CJSU.

CJSU a mai hotărât să fie permisă organizarea în întreg județul Argeș de piețe volante, inclusiv de piețe specifice sărbătorilor de iarnă. „În calitate de organizatori, autoritățile administrației publice locale sunt direct răspunzătoare de implementarea și respectarea măsurilor dispuse prin Ordinul comun nr.335/4225/2078/1730/2020 din 4 decembrie 2020 pentru aprobarea Regulamentului privind desfăşurarea activităţii pieţelor agroalimentare, inclusiv a pieţelor volante în perioada stării de alertă, sub sancțiunea închiderii acestor piețe”, se precizează în Hotărârea CJSU.

De asemenea, tot astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis să permită și „desfășurarea manifestărilor tradiționale prilejuite de sărbătorile de iarnă – de tipul colindelor, Steaua, Plugușorul și altele asemenea – pe teritoriul județului. Colindătorii vor respecta numărul de maximum 6 persoane într-un grup, vor purta obligatoriu mască de protecție și vor păstra distanța fizică (de minimum 2 metri)”. (Foto: descriptiv)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *