Update, 20 decembrie 2023, ora 18:10

Consiliul Județean (CJ) Argeș anunță finalizarea lucrărilor de modernizare a DJ 503. Astăzi a avut loc recepția lucrărilor, începute în septembrie 2021.

Conform sursei citate, în urma lucrărilor, pe acest drum „viteza medie de circulație crește de la 27,8 km/h cât era până acum, la aproximativ 62,9 km/h, ceea ce reprezintă o creștere cu 126%, iar durata de traversare se va reduce cu aproximativ 50 de minute (56%)”.

Printre altele, precizează CJ, lucrările au constat în: asfaltare și modernizare drum, reabilitare poduri, pod peste râul Mozacu în Mozăceni, șanțuri de pământ, rigole carosabile cu grătar, podețe de acces la proprietăți, amenajare de trotuare și 14 noi stații de autobuz.

Investiția s-a ridicat la peste 127.218.000 de lei, fiind realizată cu bani europeni, informează CJ.

Lucrările au fost făcute de SC General Trust Argeș SRL (lider) și, ca asociați, SC Development Future Solution SRL, SC Alpenside SRL, SC WFA Impex SRL și SC H.V.I.D. Consulting Group SRL.

Știrea inițială, 22 noiembrie 2023, ora 11:10

Consiliul Județean (CJ) Argeș anunță că modernizarea DJ 503 se apropie de finalizare. Punctul de pornire a fost în Căteasca, acolo unde DJ 503 se intersectează cu DJ 702G și DJ 704C.

Potrivit sursei citate, reabilitarea drumului județean 503, drum cu o lungime de 42 de kilometri, este cel mai important proiect de infrastructură rutieră derulat de CJ cu fonduri europene în acest mandat.

„Ne apropiem de finalizarea acestei investiții majore și sunt șanse foarte mari ca în luna decembrie să facem recepția. Cel mai mult se lucrează în prezent la un pod din Mozăceni.

Vorbim de un proiect de aproximativ 100 de milioane de lei, prin care modernizăm infrastructura de acces care asigură conectivitatea indirectă cu rețeaua TEN-T.

Iată că de anul acesta se va putea circula în condiții la standarde europene și pe acești 42 de kilometri”, susține Marius Nicolaescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș.

DJ 503 (Slobozia-Rociu-Oarja-Catanele) trece prin comunele Slobozia, Mozăceni, Negrași, Teiu, Rociu, Oarja și Căteasca și leagă Argeșul de județele Dâmbovița și Giurgiu.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *