În următorul weekend, Cinematograful „București” din centrul Piteștiului va redifuza două filme cerute de public.

Sâmbătă, 13 martie 2021, de la ora 18:00, la Cinematograful de artă „București” va fi reproiectat filmul „La Belle Epoque”, cu Daniel Auteuil, Guillaume Canet, DoriaTillier, Fanny Ardant și Pierre Arditi în rolurile principale, în regia lui Nicolas Bedos.

Viața lui Victor, un sextagenar deziluzionat, este dată peste cap atunci când Antoine, un anteprenor strălucit, îi propune un nou tip de atracție: îmbinând artificii teatrale și reconstituiri istorice, firma lui Antoine le permite clienților să aleagă o perioadă din viața lor și să se întoarcă în timp. Victor alege să retrăiască săptămâna cea mai marcantă din viața sa, cea din urmă cu patruzeci de ani, când şi-a întâlnit marea dragoste.

„La Belle Époque” a fost de trei ori premiat la „César 2020”, pentru cea mai bună actriță într-un rol secundar (Fanny Ardant), cel mai bun scenariu (Nicolas Bedos) și cele mai bune decoruri.

Prețul unui bilet la acest film este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Duminică, 14 martie, tot de la ora 18:00, la Cinematograful „București” va fi redifuzat filmul „Cinema, mon amour”. Regia îi aparține lui Alexandru Belc, în rolurile principale jucând Victor Purice, Gheorghe Purice, Lorena Cosau și Cornelia Chelmu.

Fiecare cinematograf ascunde o poveste, o poveste despre un loc, dar și despre oamenii care i s-au dăruit ani de zile și care și-au petrecut cea mai mare parte din viața lor între zidurile sale, în cabina de proiecție, în atelierul din spate, în casa de bilete. Parte a campaniei „Salvați marele ecran”, filmul documentar descrie eforturile extraordinare făcute pentru a menține deschise cinematografele vechi din România.

Prețul unui bilet este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Reamintim că pe durata filmelor spectatorii vor purta obligatoriu mască de protecție.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *