Afecțiunile din zona ORL nu trebuie neglijate, mai ales dacă apar în rândul pacienților copii. Netratate, acestea pot duce la agravarea simptomelor și la apariția complicațiilor. Te întrebi când să ajungi la un consult de specialitate? Vei afla din materialul următor.

O mare parte dintre afecțiunile ORL pot avea simptome relativ asemănătoare cu cele ale infectării cu noul coronavirus, însă diferențele pot fi observate foarte ușor.

Sunt 3 afecțiuni care apar frecvent în sezonul rece și care le dau bătăi de cap pacienților copii, dar și adulți. Acestea sunt rinita, sinuzita și otita. Formele agravante sunt foarte rar întâlnite, dar apariția simptomelor necesită un consult ORL imediat, pentru recomandarea unui tratament corespunzător.

Rinita

Aceasta este o afecțiune inflamatorie a mucoasei nazale, definită prin înfundarea nasului, strănut și prurit nazal. Rinitele pot fi infecțioase sau alergice, acestea din urmă fiind cauzate de reacții la diferite alimente.

Spălăturile nazale cu apă cu sare pot fi o formă eficientă de tratament, care ajută la curățarea secrețiilor de la suprafața mucoasei. Tratamentul pentru rinite este recomandat după efectuarea antibiogramei și poate consta în antibiotice, antiinflamatoare și antialergice, în funcție de caz.

Dacă nu apar și alte simptome specifice infectării cu noul coronavirus, atunci cel mai probabil este vorba despre o rinită, care poate fi tratată foarte ușor.

Sinuzita

Apare ca urmare a inflamației mucoasei sinusurilor și se manifestă prin dureri de cap, senzație de pulsație la nivelul obrajilor și secreții purulente. Contrar părerii general împărtășite, sinuzita se poate transmite pe cale aeriană. Tratarea acestei afecțiuni necesită antibiotice, antiinflamatorii, antihistaminice și mucolitice. Tratamentul durează în medie 10 zile.

Sinuzita nu produce febră sau alt tip de simptome specifice COVID-19. „Recomandarea noastră este să fiți foarte atenți la simptome și să vă programați pentru un consult de specialitate”, transmit specialiștii Centrului Medical Doctor Luca Medicover din Pitești.

Otita

Cel mai frecvent tip de otită este otita medie, care poate duce la pierderea auzului dacă nu este tratată. Aceasta apare în general la copii și se manifestă prin durere la nivelul urechii, scăderea capacității de a auzi și febră. Tratamentul implică, printre altele, antialgice și antipiretice.

Odată ce apar primele simptome, este indicat să te programezi pentru un consult ORL, primul pas către vindecare.

Programează-te ACUM pentru un consult la Centrul Medical Doctor Luca Medicover din Pitești la numărul de telefon 0248.222.282, pentru a scăpa de simptomele supărătoare ale afecțiunilor ORL din sezonul rece.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *