Cablurile aeriene de telecomunicații (internet, televiziune și telefonie fixă și mobilă) de pe șapte artere importante de circulație din Pitești ar urma să fie îngropate (trecute în infrastructura subterană).

Așa prevede un studiu de fezabilitate (SF) realizat pentru Primăria Pitești de o firmă din București (SC Finacon International Consulting SRL).

Potrivit documentului, arterele rutiere vizate sunt bulevardele Nicolae Bălcescu și Republicii și străzile Armand Călinescu, Dumbravei, Egalității, Negru Vodă și Victoriei.

Durata de materializare a investiției (documentații, avize, licitație și execuție) va fi de 18 luni, dintre care 12 luni lucrările ca atare, se arată în SF. Costul este estimat la aproape 1.247.000 de euro (bani de la bugetul local sau/și fonduri nerambursabile – de la bugetul de stat sau europene).

Studiul de fezabilitate va fi supus dezbaterii și votului într-o ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Pitești, care se va desfășura astăzi, 7 decembrie 2023, de la ora 15:00.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *