Un tânăr în vârstă de 26 de ani din județul Argeș diagnosticat cu rujeolă a decedat. Potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică, era vaccinat antirujeolic cu două doze, dar avea comorbidități.

Din rațiuni, de înțeles, de confidențialitate, autoritățile nu dau publicității numele victimei și nici localitatea sa de domiciliu.

„În perioada 1 ianuarie 2023 – 24 martie 2024, în România au fost notificate 9.695 de cazuri confirmate cu rujeolă, dintre care 11 decese (4 în județul Brașov, 4 în municipiul București, 1 în județul Giurgiu, 1 în județul Mureș și 1 în județul Argeș).

Al 10-lea deces (județul Argeș) a fost raportat la o persoană de sex masculin în vârstă de 26 de ani, vaccinată antirujeolic (două doze), având următoarele comorbidități: imunodepresie plurifactorială (corticoterapie îndelungată).

Al 11-lea deces (municipiul București) a fost raportat la o persoană de sex feminin în vârstă de 59 de ani, nevaccinată antirujeolic, având următoarele comorbidități: imunodepresie plurifactorială, mielom multiplu”, potrivit sursei citate.

Dintre cele 9.695 de cazuri confirmate cu rujeolă la nivelul întregii țări în perioada menționată, 627 au fost în județul Argeș. (Foto: descriptiv)

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *