Noul an școlar a început, dar nu și pentru cei 18 copii de la grădinița din satul Borlești al comunei argeșene Merișani. Motivul: lucrările de reabilitare a clădirii în care funcționează grădinița au început abia de curând și vor mai dura în jur de trei săptămâni, după estimările constructorilor. Timp în care copiii stau acasă. Părinții acestora sunt revoltați.

Vinovat este primarul comunei, Marius Luigi Ionescu (PSD), acuză consilierul local USR Viorel Filip (foto): „La noi în comună, în satul Borlești, reabilitarea grădiniței a început pe 5 septembrie, în condițiile în care toată vara nu s-a mișcat un deget. Acum prichindeii stau acasă, pentru că lucrările vor dura încă trei săptămâni. Vina îi aparține în totalitate primarului, care toată vara a neglijat începerea demersurilor pentru a scoate lucrarea la licitație/atribuire directă”.

Este o situație fără precedent în Merișani (niciodată nu s-a mai întâmplat ca micuții să nu înceapă grădinița sau școala la termen), situație la care nu s-ar fi ajuns dacă repetatele interpelări pe acest subiect făcute în acest an de consilierii locali USR ar fi fost luate în seamă de primarul pesedist, afirmă Virgil Filip: „Împreună cu colegii mei de la USR, adesea am luat cuvântul în Consiliul Local Merișani pentru a grăbi procesul de reabilitare. Din păcate, fără succes”.

Reprezentantul USR îi reproșează primarului lipsa de interes față de problemele comunității și în special față de actul educațional: „Domnul primar este total dezinteresat de comunitate și cu atat mai putin de elevi. Cred că suntem printre singurele comune în care primarul nu le-a oferit un pix elevilor la începerea anului școlar, care nu le-a adresat o urare și care sfidează actul educațional într-un mare fel. Rușine, domnule primar!

Îmi doresc să îi transmit domnului primar că, atât timp cât voi fi în Consiliul Local, voi susține necontenit dotarea școlilor cu mijloace moderne de predare-învățare”.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *