Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis cu puțin timp în urmă o avertizare prin care anunță precipitații moderate cantitativ, ninsori și intensificări ale vântului. Avertizarea este pentru perioada 18 noiembrie, ora 16:00-21 noiembrie, ora 18:00.

Potrivit ANM, în perioada menționată va ploua temporar în cea mai mare parte a țării, iar prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp, cu precădere în zonele deluroase și montane din vestul și sud-vestul țării.

În jumătatea de nord a Moldovei se vor semnala precipitații mixte în noaptea de vineri spre sâmbătă (18/19 noiembrie) și predominant sub formă de ninsoare începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (19/20 noiembrie). Local se va depune strat de zăpadă. Pe alocuri va fi polei.

La început în nordul Carpaților Orientali, apoi pe alocuri și în zona montană înaltă din restul țării vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă.

Temporar, vântul va avea intensificări la munte, în special pe creste, unde rafalele vor depăși 80…90 km/h, mai ales în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, dar local și în zonele joase de relief, cu viteze în general de 45…55 km/h.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *