Prefectul Radu Perianu cere sancțiuni drastice pentru persoanele care, cu ocazia apropiatelor sărbători de iarnă, vor vinde materiale pirotehnice interzise.

„Sancțiuni dure pentru cei care vor comercializa materiale pirotehnice interzise prin lege. Perioada sărbătorilor de iarnă nu trebuie să fie un coșmar pentru oameni și pentru multe animale. Am cerut sancțiuni maxime.

Orice operaţiune cu articole pirotehnice efectuată fără drept constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an. Este prevăzut în lege și vreau să fie un avertisment pentru toți cei care au de gând să vândă sau să cumpere materiale pirotehnice din categoria celor interzise. Am avut astăzi o ședință de lucru cu toate instituțiile implicate și am cerut ca orice faptă de acest gen să fie sancționată.

Din cauza faimoaselor petarde, în perioada sărbătorilor de iarnă adulți și copii ajung la spital. Cei mai mulți dintre ei au arsuri pe membre sau răni care le afectează vederea. 

Tot atunci dispar animale din curți pentru că sunt afectate de zgomotul produs de aceste obiecte. În special proprietarii de câini, de dinainte de Crăciun și până după Revelion, sunt nevoiți să ia măsuri speciale ca să nu își piardă animalele de companie. Sunt, din păcate, multe cazuri în care animalele chiar mor din această cauză. Nu accept distracția unora în detrimentul altor oameni sau al animalelor.

Le transmit argeșenilor cu simț de răspundere că mă bazez pe ei ca parteneri în această luptă. Niciun adult nu are justificare pentru a cumpăra petarde care ajung apoi la minori”, transmite prefectul județului Argeș.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *