Claudiu Năsui, deputat USR și fost ministru al Economiei, atrage atenția că deficitul pe luna februarie este mult mai mare decât cel prognozat. Năsui avertizează că urmează o devalorizare a leului și noi majorări de taxe.

„Deficitul pe luna februarie depășește cele mai sumbre așteptări. Cheltuielile statului cresc din nou și deficitul ajunge la 1.5% din PIB. Enorm. Asta în anul în care ar fi trebuit să scadă. PSD-PNL nu au nicio intenție să reducă cheltuielile statului. Numărul de angajați la stat a crescut la 1,3 milioane pe fondul unei populații în scădere. Și încă n-a intrat în plată creșterea pensiilor de la 1 septembrie cu 40%. Atunci vor face trezoreria praf. Aviz celor care își țin economiile în lei. Vor devaloriza în continuare leul și vor crește puternic taxele de la anul”, afirmă Claudiu Năsui (foto), deputat USR și fost ministrul al Economiei.

România este singura țară din Uniunea Europeană în procedură de deficit excesiv. Statul român a cheltuit cu mult mai mult decât a încasat, trăim pe super datorie. Guvernarea PSD-PNL a tot crescut taxe, în loc să le scadă într-o perioadă complicată economic.

Deși PSD și PNL dau vina pe contextul internațional pentru indicatorii economici, în condiții similare celelalte țări din Uniunea Europeană s-au descurcat mult mai bine. Datele Eurostat de luna trecută arătau că România a ajuns pe primul loc la inflație în Uniune. Practic, măsurile luate de PSD și PNL în ulltimii doi ani ne-au scumpit alimentele, serviciile și facturile la cel mai mare nivel din Europa.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *