Peste 300 de pacienţi s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Pitești la finele săptămânii trecute. Dintre aceştia, 80 au rămas internați.

De vineri, 18 februarie, ora 8:00, și până sâmbătă, 19 februarie, ora 8:00, s-au adresat personalului medical din cadrul Unității de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean 159 de persoane, iar de sâmbătă până duminică, în același interval orar, 160 de persoane.

Dintre cei 319 pacienți (numărul total al prezentărilor), 120 au fost aduși la UPU cu ambulanțele SAJ, 21 cu echipaje SMURD, iar ceilalți 178 cu mijloace proprii. În cazul a 80 de bolnavi a fost necesară internarea.

Precizăm că 20 dintre pacienții care au ajuns în cele două zile menționate la UPU au fost aduși prin transfer de la alte unități sanitare, pentru a primi îngrijiri medicale și tratamemt de specialitate la SJU Pitești.

Un procent considerabil din numărul total al prezentărilor din perioada 18-20 februarie 2022 a fost reprezentat de persoane cu probleme respiratorii sau cu traumatisme în urma accidentelor de circulație în care au fost implicate.

De asemenea, dintre urgențele pentru care bolnavii s-au prezentat la SJU Pitești și care au necesitat internarea mai amintim: colică abdominală/biliară, diverse traumatisme, fracturi, arsuri, AVC, insuficiență respiratorie acută, suspiciune/infecție cu SARS-CoV-2, status post Covid, infarct miocardic și ciroză hepatică.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.