Update, 31 mai 2024, ora 14:05

Astăzi a fost prezentat în Pitești prototipul celor 25 de microbuze școlare electrice cumpărate prin PNRR (vezi foto).

Conform contractului, în perioada iunie-noiembrie 2024, microbuzele vor fi livrate în loturi de câte cinci. Acestea vor ajunge în Leordeni, Micești, Mihăești, Schitu Golești, Stoenești, Călinești, Berevoești, Cetățeni, Cocu, Hârtiești, Țițești, Ungheni, Valea Mare Pravăț, Mălureni, Aninoasa, Albeștii de Argeș, Bughea de Jos, Corbeni, Drăganu, Dragoslavele, Lerești, Merișani, Mușătești, Tigveni și Bughea de Sus.

Valoarea achiziției este de 27.155.034 de lei plus TVA.

Amintim că alte 17 UAT-uri din Argeș vor primi câte un microbuz școlar electric, dar cu finanțare de la Administrația Fondului pentru Mediu (aici lista celor 17 UAT-uri).

Știrea inițială, 23 iunie 2023, ora 15:30

25 de comune din județul Argeș vor avea microbuze electrice pentru transportul elevilor: Leordeni, Micești, Mihăești, Schitu-Golești, Stoenești, Berevoești, Cetățeni, Cocu, Hârtiești, Țițești, Ungheni, Valea Mare Pravăț, Mălureni, Aninoasa, Albeștii de Argeș, Bughea de Jos, Corbeni, Drăganu, Dragoslavele, Lerești, Merișani, Mușătești, Tigveni, Bughea de Sus și Călinești.

Microbuzele, care vor avea fiecare o capacitate de 16+1 locuri, vor fi cumpărate prin PNRR, via Ministerul Educației, în urma unui parteneriat între Consiliul Județean Argeș și cele 25 de comune. Numărul elevilor care vor beneficia de acest tip de transport este estimat la peste 5.800.

„Beneficiarii investiției trebuie să amplaseze o stație de încărcare pentru microbuzul electric într-un loc public până la data de 31 decembrie 2024. Localitățile care nu vor realiza acest lucru nu vor putea primi microbuzul.

De asemenea, trebuie să asigure pe o durată de minimum 4 ani șofer, să asigure costurile de reparații și întreținere a microbuzelor, precum și costurile de alimentare.

Selecția celor 25 de localități a avut la bază criterii obiective, criteriile din ghidul solicitantului, precum inaccesibilitate la transport școlar, numărul de elevi care trebuie transportați și zonele defavorizate”, potrivit Consiliului Județean Argeș.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *