Update, 8 ianuarie 2024, ora 11:40

Consiliul Județean Argeș a dat astăzi publicității imagini cu stadiul lucrărilor la noul corp de clădire de la Spitalul Județean de Urgență Pitești.

„Suntem tot mai aproape cu finalizarea noului corp P+4, realizat exclusiv din fonduri de la Consiliul Județean Argeș (…) Lucrările sunt avansate și la extinderea Ambulatoriului de Specialitate și la extinderea Compartimentului de Primiri Urgențe. Aici discutăm de un proiect pe fonduri europene în valoare de 12,9 milioane de lei”, potrivit președintelui CJ Argeș, Ion Mînzînă.

Lucrările la noul corp de clădire sunt mult întârziate. În primăvara anului 2021, vicepreședintele CJ Marius Nicolaescu afirma că noua clădire va fi gata în martie 2022 (vezi detalii mai jos).

Știrea inițială, 10 martie 2021, ora 17:00 

Lucrările la viitorul nou corp de clădire al Spitalului Județean de Urgență (SJU) din Pitești se vor încheia până în luna martie a anului viitor. Precizarea o face Marius Nicolaescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș, căruia constructorul i-a dat astăzi asigurări că lucrările vor fi gata la termen.

„Astăzi am fost pe șantier. Am discutat cu constructorul, care m-a informat că până în momentul de față au fost realizate aproximativ 95% din structura de rezistență a clădirii și 75% din structura interioară, reprezentând un record pentru județul Argeș în construirea unui spital”, afirmă Marius Nicolaescu.

Lucrările sunt executate de asocierea de firme SC Star Trading Impex SRL (lider), SC Zeus SA și SC Valah Construct Grup SRL, toate din Pitești.

Începute acum un an (în martie 2020), lucrările sunt finanțate de Consiliul Județean. Investiția depășește 85.200.000 de lei. Din această sumă, aproape 36.900.000 de lei sunt pentru construcția în sine, iar restul pentru dotările ulterioare cu echipamente medicale și mobilier medical.

Noul corp de clădire, care se construiește pe un teren în suprafață de circa 31.300 de mp, va avea un regim de înălțime S+P+4E și va putea fi accesibil de la nivelul terenului (de pe latura vestică), dar și din corpul vechi al spitalului.

Clădirea va avea un nivel subteran, unde vor fi amplasate spațiile tehnice aferente construcției, trei adăposturi ALA și o zonă destinată prosecturii. La nivelurile supraterane vor fi amenajate secții medicale transferate din clădirea principală a spitalului și un bloc operator, respectiv:

-la parter – Secția de Chirurgie plastică și Arși;

-la etajul 1 – Secția de Chirurgie vasculară;

-la etajul 2 – Blocul operator (cu săli de operație de chirurgie plastică, electrofiziologie și chirurgie cardio-vasculară);

-la etajele 3 și 4 – Secția de Cardiologie. (Sursă video: CJ Argeș)

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *