La nivelul structurii de forțe a Armatei României se desfășoară una dintre cele mai ample campanii de recrutare și selecție, pentru ocuparea a 4.159 de posturi de soldați/gradați profesionişti.

Astfel, în perioada 2 mai-16 iunie 2023, candidații care optează pentru dobândirea calității de soldat profesionist pot solicita înscrierea la centrele militare zonale, județene sau de sector (după caz) pe raza cărora își au domiciliul.

Calendarul de recrutare și selecție a candidaților este următorul:

-înscrierea: 2 mai-16 iunie;

-evaluarea psihologică, evaluarea capacităţii motrice și interviul: 22 mai-23 iunie;

-examinarea medicală: 6-30 iunie;

-termenul final de întocmire a dosarelor: 21 iulie.

Adresele centrelor militare, aici: www.defense.ro/cariera-recrutare-mapn-ro și www.recrutaremapn.ro/contactbir.php.

Vârsta candidaților: între 18 ani împliniți la data începerii programului de instruire și cel mult 45 de ani împliniți la data finalizării programului de instruire.

„Soldații (și gradații) profesioniști (SGP) constituie cel mai numeros corp de personal militar și îndeplinesc funcții de execuție specifice luptătorilor și specialiștilor militari în cadrul unor microstructuri de tip echipă, echipaj, post de luptă sau grupă/similare. SGP pot îndeplini și funcții de comandă la nivelul acestor microstructuri.

SGP participă nemijlocit la procesul de instrucție individuală și colectivă, asigură exploatarea și întreținerea tehnicii și armamentului din dotare și a infrastructurii de instruire și pot executa misiuni de pază a obiectivelor militare.

Alături de ceilalți militari, SGP au misiunea nobilă de păstrare a integrității și suveranității statului, a apărării cetățenilor țării. De asemenea, sunt chemați în orice situație care afectează desfășurarea normală a vieții (calamități, dezastre naturale sau tehnologice etc.).

SGP constituie principala sursă de formare a subofițerilor în activitate și pot fi selecționați la programele de formare a maiștrilor militari în activitate, precum și în vederea participării la cursurile organizate pentru admiterea în învățământul superior sau la cursul de formare a ofițerilor în activitate”, precizează Ministerul Apărării Naționale.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *