Într-un mesaj publicat astăzi pe pagina de socializare a Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, ÎPS Calinic se exprimă în favoarea vaccinării împotriva COVID-19 și anunță că și el se va vaccina.

„Campania de vaccinare este o lucrare anevoioasă și se vede clar că osteneala celor încredințați cu această lucrare salvatoare își iau în serios chemarea de îngeri ai vieții, riscându-și viața și confortul, zi de zi! Doar cei răutacioși își exprimă mereu nemulțumiri și folosesc cuvinte nepotrivite pentru un om educat și civilizat.

Se pune întrebarea dacă mă voi vaccina? Desigur, după ce vor fi vaccinați toți cei din prima și a doua urgență!

De ce trebuie să ne vaccinăm? Imediat îmi vine întrebarea. La noi în România, cred că vă amintiți, am fost vaccinați de mici și mereu contra a diferite virusuri și boli; ne-am întrebat de ce ne-am vaccinat contra gripei? Ne-am pus întrebări îndoielnic? Nimeni, cred, n-a pus la îndoială vaccinul antigripal! Tocmai! Virusul Covid-19 are în structura lui și manifestări asemănătoare cu gripa obișnuită care bântuie omenirea. Tot așa trebuie înțeles vaccinul anti Covid-19, doar cu o excepție, că se constată anumite mutații, o nouă tulpină și trebuie luptat împotriva îmbolnăvirilor și mai ales a complicațiilor în masă (…)

Așa stând lucrările de salvare în România, putem spune că slujitorii Medicinei românești au fost la datorie și măsurile luate de Organele centrale și locale de Stat au fost benefice, precum și conformarea românilor la situația dată.

Dacă se va asculta de glasul specialiștilor în materie de sănătate și de măsurile ministeriale și guvernamentale, cu grijă și cu responsabilitate, vom avea bucuria pe care va încerca-o Statul Israel, izbăvindu-se de virusul Covid-19, în curând, după cum spun Buletinele de Știri internaționale.

Așadar, să respectăm cele ce duc spre sănătatea noastră și să ne punem nădejdea în Domnul Dumnezeu și în priceperea specialiștilor întru ale sănătății, că și pe ei i-a zidit Dumnezeu să slujească la însănătoșirea omenirii! (Isus Sirah 38,1)”, scrie arhiepiscopul Argeșului și Muscelului. Textul integral poate fi citit aici.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *