Argeșul va fi sub cod galben și în weekend, potrivit unei avertizări emise în urmă cu puțin timp de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Este un cod galben de ploi însemnate cantitativ și, respectiv, de ninsori abundente în zona montană înaltă a județului.

Avertizarea, care vizează și alte zone ale țării, va intra în vigoare mâine, 12 decembrie, la ora 08:00, și va expira duminică, 13 decembrie 2020, la ora 10.

Potrivit ANM, în nordul Munteniei și în sud-vestul Moldovei, cu precădere în zona subcarpatică și la altitudini mai mici de 1.700 de metri, vor predomina ploile. Acestea vor fi în general importante cantitativ și se vor acumula peste 20…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

În zona Carpaților Meridionali și de Curbură, în general la altitudini de peste 1.700 de metri, va ninge și se va depune strat de zăpadă, local consistent. Temporar, în zona montană înaltă vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de peste 70…80 km/h, viscolind ninsoarea, iar vizibilitatea va fi scăzută.

Notă: temporar va ploua în majoritatea regiunilor, iar în cele sudice și estice se vor acumula cantități de apă ce vor depăși pe alocuri 15…20 l/mp.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *