Pe parcursul acestei zilei, pompierii argeșeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și stingerea a trei incendii de vegetație uscată și mărăciniș. Acestea au avut loc după cum urmează:

-în comuna Vedea, satul Mogoșești, unde a ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 7.000 de mp;

-în comuna Băbana a fost afectată o suprafață de teren de circa 8.000 de mp cu vegetație uscată și mărăciniș. În misiune a fost angrenat și personal de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență;

-în comuna Oarja.

„Reamintim că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise. Nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 la 15.000 de lei pentru persoane fizice şi de la 50.000 la 100.000 de lei pentru persoane juridice.

Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, stufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală”, atrage atenția ISU Argeș.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *