„Budeasa, drumul județean 703K, pieton accidentat mortal de un autoturism. Conducătorul auto a părăsit locul accidentului, fiind identificat ulterior. 

În cursul nopții de 7 spre 8 iulie 2024, polițiștii argeșeni au fost sesizați prin Serviciul Național Unic Apeluri de Urgență 112 cu privire la faptul că pe DJ 703K, pe raza localității Budeasa, un pieton a fost accidentat mortal.

La fața locului s-au deplasat polițiștii Biroului Rutier Pitești, care au constatat că cele sesizate se confirmă. Pietonul accidentat mortal a fost identificat în persoana unui bărbat de 67 de ani din localitate.

Din verificările preliminare s-a stabilit că bărbatul în cauză ar fi fost accidentat pe fondul prezenței, întins, pe partea carosabilă de către un autovehicul care se deplasa din direcția Mărăcineni spre Mălureni, al cărui conducător a părăsit locul producerii accidentului fără încuviințarea organelor de poliție.

La scurt timp, autoturismul și conducătorul acestuia au fost identificați, stabilindu-se că autovehiculul ar fi fost condus de un tânăr de 20 de ani din Mălureni.

Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatele din dotare, rezultând că nu a consumat alcool sau substanțe cu efect psihoactiv.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție, conform articolelor 192 și 338 din Codul Penal, în care cercetările sunt continuate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul rutier și luarea măsurilor legale care se impun”, informează Poliția Argeș.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *