Noi avertizări care vizează și Argeșul au fost emise astăzi de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Până marți, 11 iunie 2024, la ora 10:00, trei sferturi din județul Argeș se va afla sub cod portocaliu de temperaturi deosebit de ridicate, caniculă și disconfort termic accentuat. Partea de nord a județului va fi, tot până marți, la ora 10, sub cod galben de caniculă.

Iată avertizările emise astăzi de ANM:

Cod galben

În cea mai mare parte a Moldovei, Dobrogea continentală, nordul Olteniei, sud-vestul Transilvaniei și sudul Banatului se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa între 30 și 34 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul valorii de 80 de unități.

Totodată, pe alocuri, nopțile vor fi tropicale, temperaturile minime atingând și depășind ușor 20 de grade.

Cod portocaliu

În zona de câmpie și podiș a Munteniei și local în Oltenia se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, cu maxime între 35 și 37 de grade.

Va fi caniculă, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Notă: Temperaturile se vor menține deosebit de ridicate și în zilele următoare, îndeosebi în regiunile sudice și sud-estice.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *