O informare și un cod galben au fost emise în urmă cu puțin timp de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Codul galben vizează și întreg județul Argeș.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 09 decembrie, ora 14:00 – 11 decembrie 2020, ora 15:00. Sunt vizate sudul, estul și centrul țării, unde se vor semnala precipitații în general moderate cantitativ, polei și intensificări ale vântului.

Potrivit ANM, în intervalul de timp menționat, în sudul, estul și centrul țării vor fi, temporar, precipitații în general moderate cantitativ și se vor acumula 15…25 l/mp și izolat peste 30 l/mp.

Vor predomina ploile, iar din cursul serii de miercuri (9 decembrie) și până în dimineața zilei de joi (10 decembrie) în jumătatea de nord a Moldovei vor fi mai ales ninsori. Temporar se va depune polei în estul țării și pe arii restrânse în restul teritoriului.

Local, vântul va prezenta intensificări, cu rafale în general de 45…55 km/h.

La munte vor predomina nisorile, iar joi (10 decembrie) și vineri (11 decembrie), la altitudini mai joase, precipitațiile vor fi mixte, favorizând depunerile de polei. Vântul va prezenta intensificări locale, cu viteze de peste 60…70 km/h. 

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 09 decembrie, ora 17:00 – 11 decembrie 2020, ora 15:00. În Carpații Meridionali și de Curbură vor fi ninsori abundente, intensificări ale vântului și viscol în special la altitudini mari și se va depune strat consistent de zăpadă. În sudul Banatului, nordul Olteniei și al Munteniei și în sud-estul Moldovei vor fi ploi însemnate cantitativ.

ANM anunță că în în Carpații Meridionali și de Curbură temporar va ninge, mai abundent la altitudini de peste 1.400 de metri, și se va depune strat consistent de zăpadă.

Vântul va avea intensificări, iar pe creste vitezele la rafală vor depăși 90…100 km/h. De asemenea, va fi viscol – care va determina scăderea vizibilității.

În sudul Banatului, nordul Olteniei și al Munteniei, precum și în sud-estul Moldovei vor predomina ploile, care vor fi însemnate cantitativ. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *