Pe viitor, românii ar putea susține proba practică a examenului pentru obținerea permisului auto în oricare localitate din țară, nu doar în cea de domiciliu sau de reședință, cu condiția ca un proiect depus în acest sens să fie adoptat de Parlament.

„Examen auto în orice localitate a României, indiferent unde ai urmat școala de șoferi. Am votat pentru (în Comisia de Transporturi și Infrastructură a Camerei Deputaților) o propunere legislativă care, dacă ar fi adoptată și în plen, ar da posibilitatea absolvenților școlilor de șoferi să își susțină examenul pentru obținerea permisului de conducere în orice localitate doresc.

Este o măsură pe care eu o salut, deoarece în unele județe ale României timpii de așteptare între proba teoretică (sala) și cea practică au ajuns să fie ridicol de mari, câteva luni. În unele județe cursanților riscă să le expire școala de șoferi înainte de a mai putea face încă o încercare sau două pentru a obține permisul.

Din păcate, situația nu este una nouă și, trebuie să o recunoaștem, nu ar fi trebuit să ajungem în situația de a reglementa în Parlamentul României ca urmare a deficiențelor apărute în urma problemelor de personal și de organizare ale Direcției Generale Permise de Conducere și Înmatriculări. Însă lucrurile au degenerat atât de mult în privința distanței de timp din unele locuri între susținerea examenului de legislație și a probei practice, încât astăzi a le da posibilitatea doritorilor să acceseze examenul de traseu într-o altă localitate pare singura soluție pentru a debloca situația.

Argumente de tipul celor aduse, din păcate, prin intermediul Guvernului cum că s-ar periclita siguranța rutieră pentru că nu cunosc specificul local absolvenții unor școli de șoferi din alte părți nu prea țin. Totodată, consider că la nivelul fiecărei structuri teritoriale examinatorii au aceleași competențe și se bazează pe același barem obiectiv atunci când analizează prestația unui elev”, argumentează deputatul George Șișcu.

Amintim că, la începutul anului trecut, pentru a reduce perioada lungă de așteptare pentru susținerea probei de traseu a examenului auto, Instituția Prefectului a decis să ceară ajutor altor județe, reclamând deficitul de personal de la Serviciul Permise Argeș. Primul județ care a trimis examinatori auto în Argeș a fost Vâlcea. Au urmat examinatori din județele Brașov și Dolj, care au ajutat la examinarea candidaților din Argeș la proba practică pentru obținerea permisului auto.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *