Alți doi stăpâni de sclavi din comuna argeșeană Berevoești au fost identificați și reținuți: un bărbat de 35 de ani și o femeie de 21 de ani, care trăiau în concubinaj.

Polițiștii și procurorii piteșteni au făcut noi rețineri în dosarul stăpânilor de sclavi din Berevoești, dosar în care mai multe persoane au fost deja condamnate.

Comunicatul Poliției Argeș: „Ieri, 11 octombrie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești au documentat activitatea infracțională a două persoane, bănuite de trafic de persoane, acestea fiind reținute pentru 24 de ore.

Astfel, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane, punând în executare două mandate de aducere.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2014-2016, acestea ar fi recrutat prin constrângere trei victime, pe care le-ar fi transportat și adăpostit în locuința lor, situată în județul Argeș, iar ulterior le-ar fi exploatat, atât în gospodărie, cât și la exploatarea de material lemnos – pe care l-ar fi valorificat – și și-ar fi însușit, în totalitate, sumele de bani obținute.

Cei doi, respectiv un bărbat de 35 de ani și o femeie de 21 de ani, ambii din județul Argeș, au fost aduși la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, unde, după administrarea probatoriului, au fost reținuți, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie dispuse măsuri preventive.

La activități au participat polițiști ai Secției de Poliție Rurală Schitu Golești și jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș”. (Foto: descriptiv)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *